Leća s Interproduct domaćom kobasicom

Leća s kobasicom

Leća s Interproduct domaćom kobasicom
Štampaj

Leća s Interproduct domaćom kobasicom

Očistite leću, isperite je i ostavite da se preko noći namače u većoj količini hladne vode. U lonac ulijte malo ulja i dodajte žlicu maslaca. Luk nasjeckajte pa ga pržite na masnoći dok ne omekša.

Interproduct domaće kobasice narežite na ploške pa kratko popržite i njih...

Sadržaj

  • 200 g leće
  • žlica maslaca
  • glavica luka
  • 200 g Interproduct domaće kobasice
  • lovor
  • 3 manje mrkve
  • 2 krumpira
  • 500 ml temeljca
  • ulje
  • sol, papar

Instrukcije

  1. Očistite leću, isperite je i ostavite da se preko noći namače u većoj količini hladne vode. U lonac ulijte malo ulja i dodajte žlicu maslaca. Luk nasjeckajte pa ga pržite na masnoći dok ne omekša.
  2. Interproduct domaće kobasice narežite na ploške pa kratko popržite i njih. Ocijedite leću koja se namakala i stavite je u lonac, zajedno s lovorovim listom. Očistite mrkvu, ogulite krumpir pa oboje narežite na kockice.
  3. Ubacite i njih u lonac pa sve zalijte mesnim ili povrtnim temeljcem, posolite i popaprite. Pustite da zavrije, a onda smanjite vatru i kuhajte dvadesetak minuta. Ako je potrebno, povremeno podlijte vodom.
  4. Savjet: Ako želite lakšu dijetalnu verziju ovog jela maslac zamijenite maslinovim uljem, a kobasice purećim ili pilećim hrenovkama. Ako koristite kobasice ili drugo suho meso, mesni temeljac za ovo jelo neće vam biti nužan. Leću slobodno prelijte laganim povrtnim temeljcem ili čistom mlakom vodom. U tom slučaju krumpiru i mrkvi dodajte i drugo povrće - celer, peršin,kockice buče ili batata. Umjesto luka pasat će i poriluk.

Napomene

Izvor: http://dobrahrana.jutarnji.hr/

Možda će Vam se svidjeti i ...


Adresa: Vučedolska 30, 81250 Cetinje, Crna Gora
Tel: +382 41 240 050
Fax: +382 41 240 051
Mob: +382 67 270 092