Kupus sa Interproduct špic rebrima (za 4 osobe)
1. Dno veće i dublje šerpe pospite s malo ulja. Ubacite očišćen i iseckan crni luk na šnite, praziluk i šargarepu na kolutove. Poklopite i stavite da se dinsta na tihoj vatri. ...
Sadržaj
- 1 osrednja glavica kupusa
- 1/2 kg Interproduct špic rebara dimljenih
- 2-3 glavice crnog luka
- 1 manji praziluk
- 1 veća šargarepa
- 300 gr pasiranog paradajza ili tomatina
- 1 dcl ulja suncokretovog
- crvena mlevena ili tucana paprika
- vegeta
- majoran
- mirođoja tj. kopar
Instrukcije
-
Dno veće i dublje šerpe pospite s malo ulja. Ubacite očišćen i iseckan crni luk na šnite, praziluk i šargarepu na kolutove. Poklopite i stavite da se dinsta na tihoj vatri.
-
Pošto su luk i šargarepa stavljeni na tiho, nećete imati potrebe da mešate sastojke već će se skuvati u sopstvenom soku. Ako baš imate potrebu možete koji put protresti šerpu. Bitno je samo da vatra ne bude prejaka, tako da nemate potrebu da nalivate vodu.
-
Kada se luk izdinstiao na pola, preko njega poređajte isečena špic rebra. Vratite poklopac i ostavite još jedno 15 minuta da se dinsta na isto tihoj vatri.
-
U međuvremenu kupus očistite i isecite na pola. Potom položite polovice i isecite šnite debljine oko 2 cm. Na jedan ravan tanjir sipajte ulja (da prekrije dno, ali ne treba da ga bude previše). Na drugi stavite vegetu, dodajte majoran i mirođiju. Na treći ravan tanjir stavitu crvenu papriku.
-
Svako parče kupusa sa jedne strane umočite prvo u ulje pa u vegetu sa začinima, a potom drugu stranu umočite u ulje pa u mlevenu ili tucanu crvenu papriku. Te šnite kupusa ređajte u šerpu.
-
Kada naređate prvi red kupusa preko njega stavite pola pasiranog paradajza. Potom ponovite postupak sa ostatkom kupusa i sipajte preko njega ostatak paradajza. Zatvorite šerpu i ostavite da se krčka. Povremeno potresite.
-
Kupus bi trebalo potpuno da smekša i da pusti svoju vodu. Kad je taj sok gotovo ispario nalijte vode tek da dodspe do vrha kupusa (nikako prviši kuvajte još nekih 10-20 minuta. Kupus je gotov kada se meso od rebara lako odvaja od kosti.
-
Kutlačom ili većom kašikom izvadite po dubini kupus i servirate na tanjiru tako da špic rebra budu na dnu, a taj fini aromatični kupus bude na njemu. Pospite mirođijom i uživajte!
-
Prijatno!
Izvor: http://www.coolinarika.com/
MOŽDA ĆE VAM SE SVIDJETI I...
INTERPRODUCT d.o.o.:
Adresa: Vučedolska 30, 81250 Cetinje, Crna Gora
Tel: +382 41 240 050
Fax: +382 41 240 051
Mob: +382 67 270 092
E-pošta: office@interproduct.me