Kupus sa špic rebrima

Kupus sa špic rebrima

 

Kupus sa špic rebrima
Štampaj

Kupus sa Interproduct špic rebrima (za 4 osobe)

1. Dno veće i dublje šerpe pospite s malo ulja. Ubacite očišćen i iseckan crni luk na šnite, praziluk i šargarepu na kolutove. Poklopite i stavite da se dinsta na tihoj vatri. ...

Sadržaj

  • 1 osrednja glavica kupusa
  • 1/2 kg Interproduct špic rebara dimljenih
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 1 manji praziluk
  • 1 veća šargarepa
  • 300 gr pasiranog paradajza ili tomatina
  • 1 dcl ulja suncokretovog
  • crvena mlevena ili tucana paprika
  • vegeta
  • majoran
  • mirođoja tj. kopar

Instrukcije

  1. Dno veće i dublje šerpe pospite s malo ulja. Ubacite očišćen i iseckan crni luk na šnite, praziluk i šargarepu na kolutove. Poklopite i stavite da se dinsta na tihoj vatri.
  2. Pošto su luk i šargarepa stavljeni na tiho, nećete imati potrebe da mešate sastojke već će se skuvati u sopstvenom soku. Ako baš imate potrebu možete koji put protresti šerpu. Bitno je samo da vatra ne bude prejaka, tako da nemate potrebu da nalivate vodu.
  3. Kada se luk izdinstiao na pola, preko njega poređajte isečena špic rebra. Vratite poklopac i ostavite još jedno 15 minuta da se dinsta na isto tihoj vatri.
  4. U međuvremenu kupus očistite i isecite na pola. Potom položite polovice i isecite šnite debljine oko 2 cm. Na jedan ravan tanjir sipajte ulja (da prekrije dno, ali ne treba da ga bude previše). Na drugi stavite vegetu, dodajte majoran i mirođiju. Na treći ravan tanjir stavitu crvenu papriku.
  5. Svako parče kupusa sa jedne strane umočite prvo u ulje pa u vegetu sa začinima, a potom drugu stranu umočite u ulje pa u mlevenu ili tucanu crvenu papriku. Te šnite kupusa ređajte u šerpu.
  6. Kada naređate prvi red kupusa preko njega stavite pola pasiranog paradajza. Potom ponovite postupak sa ostatkom kupusa i sipajte preko njega ostatak paradajza. Zatvorite šerpu i ostavite da se krčka. Povremeno potresite.
  7. Kupus bi trebalo potpuno da smekša i da pusti svoju vodu. Kad je taj sok gotovo ispario nalijte vode tek da dodspe do vrha kupusa (nikako prviši kuvajte još nekih 10-20 minuta. Kupus je gotov kada se meso od rebara lako odvaja od kosti.
  8. Kutlačom ili većom kašikom izvadite po dubini kupus i servirate na tanjiru tako da špic rebra budu na dnu, a taj fini aromatični kupus bude na njemu. Pospite mirođijom i uživajte!
  9. Prijatno!

Izvor: http://www.coolinarika.com/

 

MOŽDA ĆE VAM SE SVIDJETI I...


Adresa: Vučedolska 30, 81250 Cetinje, Crna Gora
Tel: +382 41 240 050
Fax: +382 41 240 051
Mob: +382 67 270 092