mozzarella-u-prsutu

Mozzarella u pršutu

– Mozzarella u pršutu (za 2 osobe)
Sastojci:
2 x 125 g mozzarella sira
2 kašičice maslinovog ulja
– za podlogu (salatu):
50 g matovilca ili rukole
200 g chery paradajza (12 kom)
maslinovo ulje
sok od limuna ili aceto balsamico
grubo mljeveni biber

Priprema:
1. Svaku mozzarellu obmotajte sa parčetom tanko narezanog pršuta, zatim to isto uradite poprečno sa preostala dva parčeta. Mozzarela kod pripreme ne smije curiti van.
2. Na maslinovom ulju popecite obmotanu mozzarellu sa svake strane po 1 minut ili dok pršut ne postane hrskav.
3. Salatu i chery paradajz operite, te chery narežite na pola.

Posluženje:
Na tanjuru rasporedite matovilac ili rukolu, kao i mini rajčice, pa u sredinu stavite popečenu mozzarellu u pršutu. Salatu nakapajte maslinovim uljem i sokom od limuna, ili aceto balsamicom, te začinite grubo mljevenim (šarenim) biberom.

Savjet:

Za podlogu od salate, osim matovilca ili rukole, može poslužiti bilo koja druga zelena salata. Nije potrebno soliti jer je jelo dovoljno slano od popečenog pršuta.

Prijatno!

Izvor: http://www.coolinarika.com/


Adresa: Vučedolska 30, 81250 Cetinje, Crna Gora
Tel: +382 41 240 050
Fax: +382 41 240 051
Mob: +382 67 270 092