hasselback-krompiri-sa-slaninom

Hasselback krompiri sa slaninom

 

hasselback-krompiri-sa-slaninom
Štampaj

Hasselback krompiri sa interproduct slaninom

1. Izrežite četiri kriške interproduct slanine poprečno, svaku na devet komadića, stavite ih na pleh za pečenje i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta. Zagrijte rernu na 180°C. 2. Nožem napravite lepezu na krompirima,­ razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krompire u vrelu vodu i kuvajte ih četiri minuta. Izvadite ih rupičastom kašikom.

Sadržaj

  • slanina
  • 12 kom krompira
  • 12 kašika putera
  • 2 kom mladog luka
  • 2 kašike peršuna
  • 1 čen bijelog luka
  • so
  • svježe mljeveni biber

Instrukcije

  1. Izrežite četiri kriške interproduct slanine poprečno, svaku na devet komadića, stavite ih na pleh za pečenje i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta. Zagrijte rernu na 180°C.
  2. Nožem napravite lepezu na krompirima,­ razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krompire u vrelu vodu i kuvajte ih četiri minuta. Izvadite ih rupičastom kašikom.
  3. Ubacite po tri komadića smrznute slanine u proreze svakoga krompira, podjednako raspoređujući slaninu. Rastopite pet kašika maslaca i dobro ga četkom premažite po krompiru. Sačuvajte višak za podlijevanje u rerni. Posolite i pobiberite krompire pa ih pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu polivajući ih tokom pečenja ostatkom rastopljenog putera.
  4. Pred kraj pečenja rastopite još tri kašike putera pa ga promiješajte sa sjeckanim mladim lukom, peršunom i bijelim lukom. Time prelijte krompir i pecite ga još pet minuta. Premjestite na tacnu i prema potrebi dodajte još soli i bibera.

Izvor: http://gastro.vijesti.me/

Možda će vam se svidjeti i...


Adresa: Vučedolska 30, 81250 Cetinje, Crna Gora
Tel: +382 41 240 050
Fax: +382 41 240 051
Mob: +382 67 270 092