Rebarca recept - spic rebra

Rebarca recept

 

Rebarca recept - spic rebra
Štampaj

Rebarca, recept sa Interproduct špic rebrima

1. Rernu zagrijte na 125 stepeni, a duboki pleh za pečenje obložite aluminijumskom folijom. 2. Pomiješajte smeđi šećer, ljutu alevu, slatku alevu, bijeli luk u prahu, so i biber. Rebra očistite od kože i prvog sloja masnoće, pa bogato utrljajte mješavinu začina sa obije strane.

Sadržaj

 • 2-2,5 kg Interproduct špic rebara u komadu
 • 1 kašika smeđeg šećera
 • 1/2 kašike ljute aleve paprike
 • 1/2 kašike slatke alave paprike
 • 1/2 kašika bijelog luka u prahu
 • 1/2 kašičice bibera
 • 1/2 kašičice soli
 • 150-200 ml BBQ – roštiljskog sosa Heinz prodaje BBQ kečap u plastičnom pakovanju i BBQ sos u staklenoj flašici

Instrukcije

 1. Rernu zagrijte na 125 stepeni, a duboki pleh za pečenje obložite aluminijumskom folijom.
 2. Pomiješajte smeđi šećer, ljutu alevu, slatku alevu, bijeli luk u prahu, so i biber. Rebra očistite od kože i prvog sloja masnoće, pa bogato utrljajte mješavinu začina sa obije strane.
 3. Začinjena Interproduct špic rebra stavite u pripremljen pleh kostima okrenutim na gore. Zatvorite sa dva sloja aluminijumske folije i stavite u rernu na 2 sata, bez otvranja.
 4. BBQ ili barbeque (roštiljsksos možete da pronađete u svim boljim marketima, prodaje ga firma HEINOd skoro se prodaje i BBQ kečap u klasičnom plastičnom pakovanju, a možete da pronađete i BBQ soseve u staklenim flašicama. Za koji god da se odlučite, odradiće posao.
 5. Roštiljski sos možete da napravite i sami po ovim receptima: bbq sos sa bloga {Jaukuhinji…}, bbq sos sa bloga {CooksandBakes}, bbq sos sa bloga {Knjiškimoljacušpajzu} koji je najprihvatljiviji za sezonu u kojoj smo jer se pravi od kečapa. Slobodno dodajte začine po svom ukusu.
 6. Posle 2 sata pečenja izvadite rebarca iz rerne, a temperaturu pojačajte na 180 stepeni. Rebra izvadite na tanjir, a sokove koji su ostali u plehu prospite, to je masnoća koja vam ne treba.
 7. Rebra vratite u pleh, pa sa obije strane premažite BBQ sosom. Vratite u rernu na 10 minuta, sada kostima okrenutim na dole.
 8. Posle 10 minuta ponovo premažite ali samo gornju stranu rebara. Vratite ponovo u rernu, pa premazivanje ponovite još jednom posle 10 minuta. Posle poslednjeg premazivanja, rebarca ponovo stavite u rernu na još deset minuta. Nakon toga ih isecite prateći linije kostiju i umažite se do laktova…

Izvor: http://www.milinkuvar.com/

 

Možda će vam se svidjeti i...


Adresa: Vučedolska 30, 81250 Cetinje, Crna Gora
Tel: +382 41 240 050
Fax: +382 41 240 051
Mob: +382 67 270 092