sarme-uz-pancetu-i-suva-rebra

Sarme uz pancetu i suva rebra

sarme-uz-pancetu-i-suva-rebra
Štampaj

Sarme uz Interproduct pancetu i suva rebra

1. Listove kupusa očistiti od debelih krajeva. Ako je prekisio, kupus ostaviti preko noći u hladnoj vodi. 2. Na ulju propržiti isjeckani luk, pancetu i šunku. Dodati mljeveno meso i pržiti još petnaestak minuta.

Sadržaj

  • 25 listova kisjelog kupusa
  • 500 gr mljevene junetine
  • 100 gr pancete
  • 100 gr šunke
  • suva rebra
  • 2 glavice crnog luka
  • 125 gr  pirinča
  • 1 dl ulja
  • po zelji vegeta aleva paprika i biber
  • po potrebi vode
  • 1 jaje

Instrukcije

  1. Listove kupusa očistiti od debelih krajeva. Ako je prekisio, kupus ostaviti preko noći u hladnoj vodi.
  2. Na ulju propržiti isjeckani luk, pancetu i šunku. Dodati mljeveno meso i pržiti još petnaestak minuta.
  3. Pirinač oprati i dodati u meso. Začiniti po ukusu i ostaviti da se malo prohladi fil. U prohladjen nadjev staviti jedno jaje i dobro promiješati. (jaje se dodaje da bi se masa za filovanje dobro povezala).
  4. Uzeti odgovarajuću šerpu (može sa debelim dnom), malo pouljati i po dnu složiti nekoliko listova kisjelog kupusa.
  5. List kisjelog kupusa napunite filom i savijte. Slažite sarme u šerpu. Između redova, stavljajte pancetu i suva rebra.
  6. Po vrhu takođe staviti Interproduct pancetu i suva rebra, prekriti sa listovima kisjelog kupusa, naliti vodom da sarma ogrezne, pritisnuti nekim tanjirem i staviti da se kuva.
  7. Kad provri smanjiti na najmanju temperaturu i pustiti da lagano ”krčka”.
  8. Gotova je kad se meso bude gotovo.
  9. Bez zaprške, jer je ova sarma dovoljno “bogata” i ukusna.
  10. 1Služiti uz proju.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

 

Možda će vam se svidjeti i ...


Adresa: Vučedolska 30, 81250 Cetinje, Crna Gora
Tel: +382 41 240 050
Fax: +382 41 240 051
Mob: +382 67 270 092