Proizvodi

Trajni suhomesnati proizvodi

Suvi vrat

Suvi vrat

Suvi vrat – svinjski obrađeni vrat djelimično prošaran masnoćom, sa vremenom potrebnim za sazrijevanje oko 90 dana. Izuzetno cijenjen proizvod za predjela i sendviče.

Interproduct špic rebra (rinfuz)

Špic rebra

Špic rebra, mesnate svinjske kosti od potrbušine, usoljene i dimljene, idealne za kuvana jela, pasulj, kupus i druga variva.

Interproduct domaća kobasica (rinfuz)

Domaća kobasica

Naša domaća kobasica je suhomesnati proizvod od krupno mljevene svinjske plećke, sa dodatkom prirodnih začina. Mogu se konzumirati kao kuvane, pečene ili u svježem stanju.

Interproduct panceta (komad)

Panceta

Panceta – suhomesnati proizvod od usoljenog i dimljenog svinjskog mesa. Može se konzumirati dimljena, kuvana, pržena, kao i pečena i odličan je dodatak drugim jelima. Soli se 2 do 3 nedjelje, nakon toga se dimi oko 2 nedjelje.

Panceta je jedna od najstarijih prerađevina, koja datira iz 1500. god. prije Hrista. Pripada onoj vrsti namirnica koja se jede radi gurmanskog užitka. Sadrži značajnu količinu selena i bogata je fosforom.

Interproduct suva pečenica

Suva pečenica

Suva pečenica – proizvod dobijen obradom svinjskog karea bez masnog tkiva. Postupak proizvodnje sličan kao kod pancete, i vremenom potrebnim za sazrijevanje oko 45 dana.

Interproduct pršut (komad)

Pršut

Pršut – trajni suhomesnati proizvod od svinjskog buta, obrađen na specifičan način (njeguška obrada), suvo salamuren morskom solju, sušen na dimu ili na vazduhu i podvrgnut procesima sušenja i zrenja, koji traju najmanje godinu dana.

Pršut je vrhunski delikates, bogate gastronomske istorije. Bogat proteinima, slobodnim aminokisjelinama, nezasićenim masnim kisjelinama, dobar izvor vitamina B kompleksa, kao i esencijalnog elementa cinka.

Interproduct duga rebra (rinfuz)

Duga rebra

Duga rebra – svinjska obrađena portbušina bez kože sa izuzetno velikim procentom mesnatog tkiva. Mogu se konzumirati svježa ili kuvana.

Interproduct suvi goveđi prušt (rinfuz)

Goveđi pršut

Interproduct goveđi pršut je napravljen od najkvalitetnijeg goveđeg mesa (krupni mišići). Proces proizvodnje traje tri mjeseca, mada se može konzumirati već nakon mjesec dana.
Proizvod ima umjereno čvrstu konzistenciju i po povešini smeđe-crvenu boju. Na presjeku, mišićno tkivo je crvene boje i pravilno je mramorirano malim skupinama masnog tkiva. Odlikuje ga prijatan ukus, karakterističnan za soljeno, sušeno i dimljeno goveđe meso, a uz to ima specifičnu i vrlo prijatnu aromu.

Cijenjen je kao predjelo uz proju, kajmak, sir, rakiju…