Udružili se cetinjski privrednici

Na Cetinju je danas, u svijetlu obilježavanja Dana grada, osnovan Privredni klub Prijestonice Cetinje. Udruženje je formirano na inicijativu cetinjskih privrednika, a ključni ciljevi, između ostalog, odnose se na promociju, usklađivanje i zaštitu interesa članova, podršku preduzetničkoj inicijativi i inovaciji, uspostavljanje održivih poslovnih kontakta i promociju proizvoda i usluga u zemlji i u inostranstvu. Osnovan Privredni klub Prijestonice Cetinje tokom osnivačke skupštine Privrednog kluba Prijestonice Cetinje, predstavnici 27 inicijalnih članova asocijacije potpisali su osnivački akt, čime je naš grad i formalno dobio novo udruženje. Prisutnima na osnivačkoj skupštini obratili su se gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predstavnik Privrednog kluba Prijestonice Cetinje Ivan Mijušković. Bogdanović je pozdravio inicijativu cetinjskih privrednika, naglašavajući pritom kako je gradska uprava od početka podržala njihovu ambiciju vezanu za osnivanje privredne asocijacije. “Smatrali smo da je riječ o izuzetnoj inicijativi i otud smo i sami preduzeli mjere kako bi doprinijeli što skorijem osnivanju Privrednog kluba Prijestonice Cetinje. Naša gradska uprava je za potrebe rada ovog kluba obezbijedila prostorne i kadrovske kapacitete, jer smo u potpunosti uvjereni da će rad ovog udruženja dati snažan impuls daljem privrednom razvoju grada”,  kazao je on. Kako je dodao Bogdanović, klub koji će objediniti privredne subjekte iz našeg grada, svojim će članovima pružiti nove mogućnosti kada je riječ o prezentaciji na domaćem, ali i inostranom tržištu. “Uvjeren sam da naši privrednici kroz zajednički rad dobijaju nove mogućnosti na domaćem i međunarodnom tržištu, a mi ćemo – posredstvom bilateralne saradnje sa partnerskim gradovima – nastojati da ih dodatno povežemo sa srodnim subjektima iz inostranstva”, zaključio je on. Predstavnik Privrednog kluba Prijestonice Cetinje Ivan Mijušković, saopšto je da će cetinjski privrednici od danas lakše ostvarivati ciljeve od zajedničkog interesa.

“Privredni klub će imati zadatak da promoviše, usklađuje i štiti zajedničke interese članova, podržava preduzetničku inicijativu i inovaciju, organizuje i dalje obrazuje mlade kadrove, razvije informatiku i tehnološku infrastrukturu, uspostavlja održive poslovne kontakte među članovima Kluba i promoviše proizvode i usluge članova Kluba u zemlji i inostranstvu. Takođe, privredna asocijacija će biti usmjerena ka podsticanju i razvoju dobrih poslovnih običaja, dobrog poslovnog morala i zaštite zaposlenih, kao i korisnika proizvoda i usluga”
– poručio je Mijušković.

Kompanije – osnivači Privrednog kluba Prijestonice Cetinje su „Bombeton“, „CTC“, „Efel Motors“, „Efel Travel“, „ETG Group“, „Exim“, „Eurogum“, „Glosarij“, hotel “Grand”, „Industria Inpex“, „Interproduct“, „Kartonaža“, „Lovćen – Bečići“, „Martex“, „Mianja“, „Mont – appel“, „Monstate“, „Montell“, „Montenegrobonus“, „Niksen – trade“, „No Limit Co.“, štamparija „Obod“, „ObodIce MNE“, „Sava trans“, „Slana“, „Snj Gornič“ i „Zrnožit“.

Izvor: RTCG – Radio Televizija Crne Gore – Nacionalni javni servis :: Ekonomija :: Udružili se cetinjski privrednici