vi-internacionalni-salon-vina-monte-vino-2016

VI Internacionalni salon vina “Monte Vino 2016”

Nacionalno udruženje sommeliera Crne Gore i ove godine je organizovalo manifestaciju “VI Internacionalni salon vina Monte Vino 2016”. Manifestacija se održala 18. i 19. marta 2016. godine u objektu The Capital Plaza, u dijelu Diplomat tower­‐a, na 7. nivou, sa početkom u 12h.

Internacionalni salon vina “Monte Vino” je jedan od značajnijih regionalnih događaja posvećenih vinu i najznačajnija vinska manifestacija koja se organizuje u Crnoj Gori, i kao takva uvrštena je u mapu regionalnih vinskih dešavanja. Salon se održava svake godine u martu, a konceptualno je podjeljen na glavni i prateći program, objedinjujući degustacije vina i hrane, radionice, predavanja, promocije, poslovne susrete.
Na Salonu se predstavilo oko 90 vinarskih kuća iz Crne Gore i regiona (bivše Jugoslavije), a direktno ili posredstvom distributera, predstavile su se i vinarije svjetske reputacije.
Kako je sam dogadjaj rastao, i postajao sve značajniji u vinskim krugovima, tako su se i zahtjevi samih posjetilaca a i izlagača povećavali, i prateći te trendove, manifestacija je promijenila lokaciju dešavanja u jedan mnogo luksuzniji prostor, koji je svima dao novi ugodjaj, gdje su sami izlagači svoje proizvode mogli da predstave na jedan otmeniji i kvalitetniji način, a sami posjetioci su uživali u vinu svim svojim čulima.

Tako se ovogodišnji “Salon vina” organizovao na 7.-­om nivou, “Diplomat towera” u sklopu “The Capital Plaze” i sa veličanstvenim pogledom na Podgoricu koji je omogućio jedinstven doživljaj kako samog dogadjaja, tako i grada u kom se organizovao.

Prateći aktuelne trendove, ove godine ponuda se proširila i na hranu koja se mogla uparivati sa vinima, tim povodom firma Interproduct je imala svoje učešće na salonu i svojim prisustvom, posjetiocima je, nadamo se, upotpunila doživljaj.