1. Rernu zagrijte na 125 stepeni, a duboki pleh za pečenje obložite aluminijumskom folijom. 2. Pomiješajte smeđi šećer, ljutu alevu, slatku alevu, bijeli luk u prahu, so i biber. Rebra očistite od kože i prvog sloja masnoće, pa bogato utrljajte mješavinu začina sa obije strane.
Sadržaj
2-2,5kgInterproduct špic rebara u komadu
1kašika smeđeg šećera
1/2kašike ljute aleve paprike
1/2kašike slatke alave paprike
1/2kašika bijelog luka u prahu
1/2kašičice bibera
1/2kašičice soli
150-200mlBBQ – roštiljskog sosaHeinz prodaje BBQ kečap u plastičnom pakovanju i BBQ sos u staklenoj flašici
Instrukcije
Rernu zagrijte na 125 stepeni, a duboki pleh za pečenje obložite aluminijumskom folijom.
Pomiješajte smeđi šećer, ljutu alevu, slatku alevu, bijeli luk u prahu, so i biber. Rebra očistite od kože i prvog sloja masnoće, pa bogato utrljajte mješavinu začina sa obije strane.
Začinjena Interproduct špic rebra stavite u pripremljen pleh kostima okrenutim na gore. Zatvorite sa dva sloja aluminijumske folije i stavite u rernu na 2 sata, bez otvranja.
BBQ ili barbeque (roštiljsksos možete da pronađete u svim boljim marketima, prodaje ga firma HEINOd skoro se prodaje i BBQ kečap u klasičnom plastičnom pakovanju, a možete da pronađete i BBQ soseve u staklenim flašicama. Za koji god da se odlučite, odradiće posao.
Roštiljski sos možete da napravite i sami po ovim receptima: bbq sos sa bloga {Jaukuhinji…}, bbq sos sa bloga {CooksandBakes}, bbq sos sa bloga {Knjiškimoljacušpajzu} koji je najprihvatljiviji za sezonu u kojoj smo jer se pravi od kečapa. Slobodno dodajte začine po svom ukusu.
Posle 2 sata pečenja izvadite rebarca iz rerne, a temperaturu pojačajte na 180 stepeni. Rebra izvadite na tanjir, a sokove koji su ostali u plehu prospite, to je masnoća koja vam ne treba.
Rebra vratite u pleh, pa sa obije strane premažite BBQ sosom. Vratite u rernu na 10 minuta, sada kostima okrenutim na dole.
Posle 10 minuta ponovo premažite ali samo gornju stranu rebara. Vratite ponovo u rernu, pa premazivanje ponovite još jednom posle 10 minuta. Posle poslednjeg premazivanja, rebarca ponovo stavite u rernu na još deset minuta. Nakon toga ih isecite prateći linije kostiju i umažite se do laktova…