-
Listove kupusa očistiti od debelih krajeva. Ako je prekisio, kupus ostaviti preko noći u hladnoj vodi.
-
Na ulju propržiti isjeckani luk, pancetu i šunku. Dodati mljeveno meso i pržiti još petnaestak minuta.
-
Pirinač oprati i dodati u meso. Začiniti po ukusu i ostaviti da se malo prohladi fil. U prohladjen nadjev staviti jedno jaje i dobro promiješati. (jaje se dodaje da bi se masa za filovanje dobro povezala).
-
Uzeti odgovarajuću šerpu (može sa debelim dnom), malo pouljati i po dnu složiti nekoliko listova kisjelog kupusa.
-
List kisjelog kupusa napunite filom i savijte. Slažite sarme u šerpu. Između redova, stavljajte pancetu i suva rebra.
-
Po vrhu takođe staviti Interproduct pancetu i suva rebra, prekriti sa listovima kisjelog kupusa, naliti vodom da sarma ogrezne, pritisnuti nekim tanjirem i staviti da se kuva.
-
Kad provri smanjiti na najmanju temperaturu i pustiti da lagano ”krčka”.
-
Gotova je kad se meso bude gotovo.
-
Bez zaprške, jer je ova sarma dovoljno “bogata” i ukusna.
-
1Služiti uz proju.