1. Izrežite četiri kriške interproduct slanine poprečno, svaku na devet komadića, stavite ih na pleh za pečenje i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta. Zagrijte rernu na 180°C. 2. Nožem napravite lepezu na krompirima, razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krompire u vrelu vodu i kuvajte ih četiri minuta. Izvadite ih rupičastom kašikom.
Sadržaj
slanina
12kom krompira
12kašika putera
2kom mladog luka
2kašike peršuna
1čen bijelog luka
so
svježe mljeveni biber
Instrukcije
Izrežite četiri kriške interproduct slanine poprečno, svaku na devet komadića, stavite ih na pleh za pečenje i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta. Zagrijte rernu na 180°C.
Nožem napravite lepezu na krompirima, razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krompire u vrelu vodu i kuvajte ih četiri minuta. Izvadite ih rupičastom kašikom.
Ubacite po tri komadića smrznute slanine u proreze svakoga krompira, podjednako raspoređujući slaninu. Rastopite pet kašika maslaca i dobro ga četkom premažite po krompiru. Sačuvajte višak za podlijevanje u rerni. Posolite i pobiberite krompire pa ih pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu polivajući ih tokom pečenja ostatkom rastopljenog putera.
Pred kraj pečenja rastopite još tri kašike putera pa ga promiješajte sa sjeckanim mladim lukom, peršunom i bijelim lukom. Time prelijte krompir i pecite ga još pet minuta. Premjestite na tacnu i prema potrebi dodajte još soli i bibera.