
Hasselback krompiri sa interproduct slaninom
1. Izrežite četiri kriške interproduct slanine poprečno, svaku na devet komadića, stavite ih na pleh za pečenje i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta. Zagrijte rernu na 180°C. 2. Nožem napravite lepezu na krompirima, razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krompire u vrelu vodu i kuvajte ih četiri minuta. Izvadite ih rupičastom kašikom.
Sadržaj
- slanina
- 12 kom krompira
- 12 kašika putera
- 2 kom mladog luka
- 2 kašike peršuna
- 1 čen bijelog luka
- so
- svježe mljeveni biber
Instrukcije
-
Izrežite četiri kriške interproduct slanine poprečno, svaku na devet komadića, stavite ih na pleh za pečenje i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta. Zagrijte rernu na 180°C.
-
Nožem napravite lepezu na krompirima, razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krompire u vrelu vodu i kuvajte ih četiri minuta. Izvadite ih rupičastom kašikom.
-
Ubacite po tri komadića smrznute slanine u proreze svakoga krompira, podjednako raspoređujući slaninu. Rastopite pet kašika maslaca i dobro ga četkom premažite po krompiru. Sačuvajte višak za podlijevanje u rerni. Posolite i pobiberite krompire pa ih pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu polivajući ih tokom pečenja ostatkom rastopljenog putera.
-
Pred kraj pečenja rastopite još tri kašike putera pa ga promiješajte sa sjeckanim mladim lukom, peršunom i bijelim lukom. Time prelijte krompir i pecite ga još pet minuta. Premjestite na tacnu i prema potrebi dodajte još soli i bibera.
Izvor: http://gastro.vijesti.me/
Možda će vam se svidjeti i...
INTERPRODUCT d.o.o.:
Adresa: Vučedolska 30, 81250 Cetinje, Crna Gora
Tel: +382 41 240 050
Fax: +382 41 240 051
Mob: +382 67 270 092
E-pošta: office@interproduct.me